• 18 marraskuu 2017 Julkisten investointien vaikutuksia lisätään tehokkailla ja ammattimaisilla hankinnoilla
  • 05 marraskuu 2017 Hankinnan ennakoidun arvon laskeminen
  • 05 marraskuu 2017 Tarjouskilpailuun osallistuminen ryhmittymänä
  • 17 lokakuu 2017 Hankintalaki on mahdollistava laki
  • 14 lokakuu 2017 Pienhankinnat haltuun

Ota yhteys neuvontaan

Haluatko lisätietoja? Onko sinulla kysyttävää palvelusta?

Ota yhteys neuvontaan

Pääsevätkö pk-yritykset mukaan kuntasi julkisiin hankintoihin?

29.8.2017

Suomen julkiset hankinnat ovat yli 35 miljardin euron vuosittainen markkina. Kuntien ostot ovat puolet tästä kakusta. Aluetaloudellisesti olisi merkittävää, että kuntasi hankkisi siten, että myös pienimmillä yrityksillä on mahdollisuus jättää tarjous. Suurimmat syyt siihen, että pienimmät yritykset eivät tarjoa, ovat hankinnan toteuttaminen liian isona kokonaisuutena, sekä ylimitoitetut vähimmäisvaatimukset.
Uusi, tammikuussa 2017 voimaan astunut hankintalaki helpottaa pienempien yritysten mukaanpääsyä monella tavalla. Yksi tavoista on tarjoajille suunnattu neuvonta, jonka Yrittäjät ajoi lainsäädäntöön. Hankintaneuvonta on nyt aloittanut maakunnissa, ja alueelliset hankintaneuvojat ovat kaikkien tarjouksen jättämistä harkitsevien käytössä. Hankintaneuvojien ensimmäisenä tehtävänä on aktivoida hankintayksiköt hankkimaan siten, että pienetkin voivat tarjota. Käytännössä tämä tarkoittaa markkinavuoropuheluiden järjestämistä sekä hankinnan osiin jakamisessa ja hankintaohjeiden laadinnassa konsultointia.
Neuvonta on veloituksetonta ja neuvoja on hankintojen ja markkinavuoropuhelun ammattilainen. Ole yhteydessä oman alueesi hankintaneuvojaan!

Takaisin

Yhteistyökumppanit

Toteutus Sofokus Oy