• 02 marraskuu 2018 EK ja SY: Kuntien on vetäydyttävä markkinoilta
  • 27 syyskuu 2018 Tampereen kaupunki palkittiin vaikuttavista hankinnoista
  • 27 syyskuu 2018 Lapin yrittäjät vetoavat paikallisten hankintojen puolesta
  • 25 syyskuu 2018 Omistajaohjaus ei toteudu julkisissa hankinnoissa: Viranhaltijat ja kuntapäättäjät eri linjoilla
  • 20 syyskuu 2018 Avin valvonta paljastaa: Kunnat eivät noudata tilaajavastuutaan riittävän tarkasti

Ota yhteys neuvontaan

Haluatko lisätietoja? Onko sinulla kysyttävää palvelusta?

Ota yhteys neuvontaan

Sofokus Oy pääsi Euroopan nopeimmin kasvavien yritysten joukkoon

1.3.2018

Inc.5000 Europe listaa vuosittain Euroopan nopeimmin kasvavat yksityiset osakeyhtiöt. Turkulainen ohjelmistotalo Sofokus pääsi nyt ensimmäistä kertaa mukaan tälle listalle.

Amerikkalaisen Inc.-talouslehden ylläpitämä Inc. 5000 Europe listaa vuosittain Euroopan nopeimmin kasvavat yksityiset osakeyhtiöt. Turussa vuonna 2000 perustettu sähköisen liiketoiminnan asiantuntijatalo Sofokus nousi nyt ensimmäistä kertaa tälle listalle sijalle 2473.

"Olemme luonnollisesti innostuneita siitä, että meidät noteerattiin listalle, joka koostuu koko Euroopan kasvuyrityskannasta. Kansainvälistyminen on meille ajankohtaista, ja saamme tästä lisää puhtia koneisiimme", sanoo Sofokus-konsernin perustaja ja toimitusjohtaja Teemu Malinen.

Sofokus on tulorahoitteinen ja työntekijöidensä omistama yritys. Se keskittyy toiminnassaan muotoilemaan asiakkaiden liiketoimintakonsepteja uudelleen alustatalouden aikakauteen sopivaksi. Yhtiön toiminnan ydin on liiketoimintaprosesseja tukevien verkkopalveluiden suunnittelussa ja toteutuksessa sekä konsultointi- ja auditointipalveluissa.

Sofokuksen liikevaihto kasvoi viime kesäkuussa päättyneellä tilikaudella lähes 40 prosenttia vajaaseen 2,4 miljoonaan euroon. Konsernin Helsingin ja Turun toimipisteissä työskentelee tällä hetkellä 47 sähköisen liiketoiminnan ammattilaista.

Kuluvalle tilikaudelle yhtiö tavoittelee 3,5 miljoonan euron liikevaihtoa. Sofokuksen tavoite on jatkaa kasvua kansainvälistymällä.

"Voisi sanoa, että paluu juurille on kasvumme salaisuus. Tajusimme aloittaneemme puolivahingossa 18 vuotta sitten niiden asioiden parissa, joilla tänään rakennetaan ylivoimaista ja epäreilua kilpailuetua", Malinen sanoo.

Sofokus Oy on ollut hankinta-asiamiespalvelun keskeinen yhteistyökumppani vuodesta 2009 lähtien. Olemme luoneet yhdessä Sofokus Oy:n kanssa ainutalaatuisen ja kattavan, tuhansia yrittäjiä ja hankintayksiköitä palvelevan, julkisten hankintojen nettisovelluksen, toteaa hankinta-asiamiespalvelun perustaja Jorma Saariketo ja toivottaa menestystä Sofokus Oy:lle sen vientiponnisteluissa.

 

Takaisin

Yhteistyökumppanit

Tietosuojaseloste