• 02 marraskuu 2018 EK ja SY: Kuntien on vetäydyttävä markkinoilta
  • 27 syyskuu 2018 Tampereen kaupunki palkittiin vaikuttavista hankinnoista
  • 27 syyskuu 2018 Lapin yrittäjät vetoavat paikallisten hankintojen puolesta
  • 25 syyskuu 2018 Omistajaohjaus ei toteudu julkisissa hankinnoissa: Viranhaltijat ja kuntapäättäjät eri linjoilla
  • 20 syyskuu 2018 Avin valvonta paljastaa: Kunnat eivät noudata tilaajavastuutaan riittävän tarkasti

Ota yhteys neuvontaan

Haluatko lisätietoja? Onko sinulla kysyttävää palvelusta?

Ota yhteys neuvontaan

Sote on pienille mahdollisuus

16.4.2018

Keskustelu sote-uudistuksesta jatkuu tiiviinä. Se on hyvä, sillä suuri uudistus vaikuttaa monen kansalaisen ja yrityksen elämään.

Käyty keskustelu on ollut kritiikkivoittoista. Moni kansalainen on hämmentynyt. Onko uudistus niin huono kuin väitetään?

Puutteistaan huolimatta uudistus on mainettaan parempi. Se on syytä toteuttaa. Uskon uudistuksen parantavan suomalaisten sosiaali- ja terveyspalveluita.

Samalla on tärkeä nähdä, että uudistus on suuri eikä tule kerralla valmiiksi. On oltava herkkyyttä korjata, kun korjattavaa ilmenee.

Lisäksi pitää ymmärtää, että maakuntien rooli sote-palveluiden järjestämisessä on suuri. On mahdollista, että jossakin homma ei heti toimi. Syyllinen ei ole välttämättä itse uudistus vaan sen toimeenpano.

Johtajuudella on väliä. Huono johtaja ja tiimi voivat pilata hyvät suunnitelmat. Samoin hyvä johtaja ja tiimi voivat tehdä huonoistakin aineksista hyvää.

Olennaista on maakunnan kyky järjestää palveluita. Se vaikuttaa olennaisesti siihen, parantaako uudistus palveluita ja niiden tuottavuutta vai lisääkö se kustannuksia ja luo hämminkiä.

Lue koko artikkeli Yrittäjät sivustolta.

Takaisin

Yhteistyökumppanit

Tietosuojaseloste